Roddeluurtje: Audi S5 aan de diesel?

s5-diesel

In een poging om de CO2 over haar gehele range naar beneden te krijgen zou Audi overwegen om een dieselmotor voorin haar S5 te planten. Een keuze die het ook al nam bij de opgefriste SQ5.

Franse media zeggen informatie in handen te hebben gekregen die aantonen dat Audi plant om de dieselmotor vanuit de SQ5 ook voorin de S5 te lepelen. Op die manier wil het merk met de vier ringen haar CO2-verbruik terug kunnen dringen, ook in de sportievere modellen.

Problem?

Reuring en consternatie bij Audifans, zonder twijfel. Alleen kan je jezelf de vraag stellen hoe erg zo'n S5 met dieselkracht zou zijn. De SQ5 beschikt tenslotte over een V6 turbodiesel met 347 pk, 700 Nm en elektrische compressor. Daarmee is die diesel krachtiger dan de V6 benzine voorin de huidige S5 in al zijn derivaten.

En hoewel we begrijpen dat je graag naar een V6 luistert in de S5 cabrio kan je iets zeggen over een S5 Sportback met een dieselkanon voorin. Stel dat Audi zowel een diesel- als benzineversie voorstelt met de facelift van de S5 in 2020, dan wint toch iedereen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Raoul 17:14
afbeelding van Raoul

Diesel en sportwagen, 2 woorden die niet in 1 zin passen als je het mij vraagt...

Steven Driessen 13:06
afbeelding van Steven Driessen

Al geprobeert?

Jurgen Verheyen 08:02
afbeelding van Jurgen Verheyen

Logische keuze, euro 6d-temp norm diesels zijn properder dan de benzine variant,en lekker veel koppel. En als je een sportwagen wil van Audi moet je een rs variant kopen

Peeters staf 15:48
afbeelding van Peeters staf

Je kan nog steeds een Seat Cupra nemen. Audi genen en kost de helft.

Jos D. 17:27
afbeelding van Jos D.

Als je een sportwagen wilt, koop je vooral geen Audi. Veel PK's braken is geen kunst maar een verfijnde wegligging is nog iets anders. En dat heeft een Audi gewoonweg niet.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws