Lamborghini wil Porsche Taycan achterna, haalt oude concept van onder het stof

Lamborghini elektrisch 2025 Estoque

De Italiaanse sportwagenconstructeur wil tegen 2025 zijn gamma uitbreiden met een vierdeurs-GT. Dat volledig elektrische model zou technologie uit de onlangs voorgestelde Sián combineren met designinvloeden van de Estoque uit... 2008.

Lamborghini heeft zijn klassiekers, zoals de ‘kleine’ Huracán en grote Aventador. Sinds eind 2017 telt ook de Urus mee, Lamborghini’s eerste SUV en aantrekker van nieuwe klanten en fondsen. Nu achten de Italianen de tijd rijp voor een vierde model in het gamma. Dat wordt, gezien de ontwikkelingstijd en een lancering in 2025, wellicht de eerste volledig elektrische Lamborghini.

Taycan-platform

Om het gigantische kostenplaatje van dergelijke investering te drukken, wil Lamborghini op zoek gaan naar een platform uit de Volkswagen-groep. Het J1-platform van de Porsche Taycan zou een geschikte basis zijn, vinden de Italianen. Het vierde model zou dan ook geen radicale supercar worden, maar een vierdeurs-GT. Die heeft immers als extra voordeel dat hij een breder publiek aanspreekt.

Lamborghini elektrisch 2025 Estoque

Sián-supercondensator

Technische details wou Maurizio Reggiani, R&D-baas bij Lamborghini, niet kwijt. Wel zouden de Italianen volgens Autocar mikken op een rijbereik van zo’n 560 kilometer en een acceleratie naar 100 km/u in minder dan 3 seconden. Voor de eerste volledig elektrische aandrijflijn zou Lamborghini ook een beroep kunnen doen op de ervaring die het nu heeft opgedaan met de Sián, die een supercondensator gebruikt in plaats van een klassieke batterij.

Lamborghini elektrisch 2025 Estoque

Voor het ontwerp wordt er wellicht meer in de richting gekeken van de Urus dan van de radicale Aventador. Een volwassener ontwerp, met minder agressieve en meer serieuze trekjes. In dat opzicht zou Lamborghini de Estoque-conceptcar weer van onder het stof halen om te bekijken hoe ze het in 2008 alweer deden. De Estoque resulteerde nooit in een productieversie. Herkansing in 2025?

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws