Volkswagen zwiert met geld voor laatste stukje Audi

Volkswagen Owning Audi

Te midden van een financiële malaise en een transitie naar elektrificatie heeft Volkswagen 237 miljoen euro veil om de laatste 0.36% aandelen van Audi op de kop te tikken. Dat blijk uit een bericht van Automotive News. Met die overname zou VW officieel 100% eigenaar worden van het merk met de vier ringen. Waarom VW net nu die stap zet is niet duidelijk.

Het is een publiek geheim dat Volkswagen eigenaar is van Audi. Toch heeft Volkswagen nooit 100% van Audi in handen gehad. In 1964 ging het nog over 50 procent van de aandelen (die het trouwens van Daimler-Benz overnam), vandaag de dag gaat het over 99.64 procent. Kortom: de absolute meerderheid. En toch heeft VW haar zinnen gezet op die laatste 0.36 procent.

Premium

Daarvoor heeft het merk uit Wolfsburg veel geld veil. Zo wil het de laatste private aandeelhouders maar liefst 48% meer betalen dan de aandelen eigenlijk waard zijn. Een aandeel van Audi is momenteel zo'n 1.050 euro waard, Volkswagen wil 1.551 euro per aandeel betalen. Totaalsom? Net geen 237 miljoen euro, voor 152.749 aandelen. Zonder twijfel een leuk zakcentje voor de groep aandeelhouders. Alleen is het niet duidelijk waarom VW per sé 100% van Audi in handen wil hebben. Temeer omdat die 0.36 procent van aandeelhouders weinig impact heeft op het verdere bestuur van het merk. Al sluit Volkswagen met die overname definitief de rangen van Audi voor outsiders.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws