Alfa-baas hint naar terugkeer GTV en Duetto

Het Alfa Romeo-gamma staat er dezer dagen wat bedeesd bij. Behalve de Giulia en de Stelvio is er weinig te vinden in het gamma. De Stellantis-groep wil graag dat Alfa zich richting winstgevende bedragen begeeft en daarom staan er wat nieuwigheden op de planning.

Eerst en vooral heb je de twee SUV's die Alfa Romeo al eerder aankondigde. De Tonale wordt dan wel wat uitgesteld maar hij zit er nog altijd aan te komen. Daarbij wil de CEO van Alfa Romeo nog twee extra modellen voegen.

coupé en cabrio

“I’m very interested in the GTV,” zei CEO Jean-Philippe Imparato onlangs over de toekomst van Alfa Romeo, “There is no statement or announcement at this stage, but I’m just giving you a personal feeling that I’m very interested in the GTV. I also love the Duetto. Allow me to bring Alfa Romeo to a certain level of economic performance, and then we speak. Again, I emphasise that there is no announcement at this stage, but the GTV … Gran Turismo Veloce … I’m very interested in this concept.”

De Alfa Romeo GTV was de coupé die haast onafgebroken in het gamma zat tussen 1966 en 1986 en vanaf 1993 en 2003, om daarna vervangen te worden door de Brera. De Duetto was de speelse roadster die later onder de Spider-benaming zijn carrière verder zette in het gamma van het Italiaanse automerk.

Imparato erkent echter dat er in tijden van vergroening en elektrificatie andere katjes te geselen zijn. Toch vindt hij dat Alfa Romeo een hoop fun moet blijven brengen. Hij wil dan ook gebruik maken van de know-how van de 20.000 ingenieurs die in de grote Stellantis-groep werkzaam zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
J.duhamel 13:35
afbeelding van J.duhamel

Heb jaren gereden met alfa spider, mooie en lekkere wagen om mee te speelden en te touren deed 185.000 km zonder problemen...nieuwe aanschaffen kon niet was vervange door Brera wat een ramp zag er niet uit.....spijtig

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws