Officieel: Porsche 911 Sport Classic UPDATE

Update: sprintcijfers bij meer lezen. Porsche lanceert op de IAA in Frankfurt een nieuwe 911 variant.  Ze wil meer modellen, meer varianten en een nieuw instapmodel. Veel werk voor de boeg dus, al dan niet geapprecieerd door de Porsche fanboys. Maar, integenstelling tot die doelstelling zal deze 911 Sport Classic uiteraard niet zomaar voor handen zijn. Amper 250 stuks zullen er worden geproduceerd. Deze 911 is een 'volwaardige' nieuwe variant, al is hij wel degelijk gebasseerd op de Carrera S. We zien een breder bodywork (44mm) en ook de spoorbreedte werd wat breder. De wagen staat 2cm lager tegen de grond, kreeg het PASM sport onderstel, keramische remmen en 19inch velgen.

We zien vooraan ook een nieuwe bumper en achteraan de spoiler die we kennen van de Carrera RS 2.7. We zien eveneens een nieuw ontworpen 'double dome' dak. Onder de kap schuilt een 3.8 grote boxermotor die dankzij een nieuw ontwikkeld inlaatspruitstuk nu 408pk sterk is. Dat blok is gekoppeld aan een zestraps manuele versnellingsbak. Dat is ook de enige optie, geen keuze dus.

Binnenin heeft Porsche Exclusive de handen uit de mouwen gestoken om alles wat unieker te maken. De prijs zou € 169.300 bedragen, de exacte prijs voor België weten we niet.

**Update: de 408pk sterke Porsche sprint in 4,6 seconden naar 100km/u en in 10,2 seconden naar 200km/u. Hij houdt het pas voor gezien bij 302km/u. Hij verbruikt gemiddeld 10,6L/100km en staat daarbij 250gram CO2 uit. **

 

via autoblog

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Hannes 18:49
afbeelding van Hannes

Koop liever een porsche turbo 965. Mooiste porsche ooit. Toch kudos voor velgen en ducktail moet standaard!

Wim 15:57
afbeelding van Wim

zeer mooi, maar de prijs is er toch wat over

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws