Officieel: Mini Roadster

Waar een Mini Coupé is, moet een Mini Roadster zijn. Dat merkten we bij de voorstelling van de concept cars op de IAA 2009 in Frankfurt, dat zien we binnenkort ook in de Mini-showroom. Dat is de eerste open tweezitter in de geschiedenis van het merk.

Hij meet 3,734 m, is 1,683m breed en 1,390 m hoog. De daklijn is erg aflopend, waarbij de achterzijde zomaar even 20 mm lager is dan de Mini Cabrio. Ook de voorruit staat 13 graden schuiner dan bij een Mini Cabrio.

Technisch is hij nauw verwant aan zijn coupé-broertje. Zo deelt hij het go kartgevoel dankzij het strakke onderstel en zijn ook de motoren gelijk. Dat wil zeggen dat ook de Mini Roadster recht heeft op een 122 pk sterke 1.6 motor in de Cooper Roadster, een 184 pk sterke Twinpower 1.6 in de Cooper S Roadster, en 211 pk in de TwinPower 1.6 in de John Cooper Works Roadster (280 Nm en 0-100 in 6,5 seconden). Ook een diesel is beschikbaar, de 143 pk sterke 2.0 Cooper SD Roadster, die in deze versie slechts 4,5 l/100 km verstookt.

Qua ophanging voorziet Mini een McPherson vooras en een multilink achteras.Sportophanging is beschikbaar als optie. In de koffer is plaats voor 240 liter bagage.

Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
TdM 16:54
afbeelding van TdM

Sportief :p

Techno Patat 12:15
afbeelding van Techno Patat

Vind ik al leuker dan de Mini Coupé petjesdinges! Dit klopt meer!

En als het rijdt zoals het eruit ziet ben ik bijna fan!

Mesoerrie 19:03
afbeelding van Mesoerrie

Nu nog een bestelwagenvariant en dan is het Mini gamma compleet zeker?

Nu, hij ziet er wel beter uit dan z'n broer met z'n petje op.

Techno Patat 19:51
afbeelding van Techno Patat

@messoerie: De clubman komt redelijk in de buurt vind ik! Doet me qua achterdeuren denken aan die oude Citroën camionetjes :p!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws