Ferrari Enzo-opvolger krijgt V12 en KERS

Enzo opvolger V12 HYKERS

De opvolger van de legendarische Ferrari Enzo zal een V12 en een F1-geïnspireerd HY-KERS systeem onder de kap krijgen, zo valt te lezen in de laatste editie van Ferrari's officieel magazine.

De V12 zou een doorontwikkelde versie van de 6,3l zijn die nu al te vinden is in de f12berlinetta. In deze laatste produceert deze een slordige 730 pk, wat hij in de F150 (werknaam) moet gaan voortbrengen is alsnog onbekend.

Deze krachtbron zal gekoppeld worden aan een HY-KERS systeem dat geïnspireerd is door Formule 1 technologie. Dit hybride systeem zou de 0 - 200 km/u tijd met 10% kunnen verkorten en goed zijn voor een 120 pk.

Een gecombineerde output van meer dan 900 pk is alvast zeker niet te ver gegrepen. Volgens Ferrari zal het hybride systeem de power-to-weight ratio ook niet in het gedrang brengen aangezien het HY-KERS systeem meer energie levert dan dat het weegt.

Ook viel te lezen dat de Enzo-opvolger niet groter zal zijn dan de huidige 458 Italia en ook geen langere wielbasis zal hebben. Wanneer we hem te zien gaan krijgen is voorlopig nog koffiedik kijken maar het autosalon van Shanghai eind April lijkt een goede gok.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws