Audi jaagt op BMW met RS-modellen

Audi jaag op BMW met RS-modellen

In een poging om dichter bij BMW te geraken in de verkoopslijstjes besluit Audi om RS-modellen sneller te lanceren. In plaats van gemiddeld vier jaar te wachten op een RS-derivaat van een model opteren ze nu om er maar twee jaar over te laten gaan.

In een interview met Reuters op de Shanghai auto show vertelde Sales chief Luco de Meo dat Audi er alles aan doet om dichter bij BMW te geraken. Om de verkoop een boost te geven besluiten ze dan ook bij Audi om RS-modellen sneller in de catalogus te zetten. Geen domme beslissing, want een RS6 kost zo maar eventjes drie keer meer dan een instapper A6 Avant (of niet natuurlijk).

"Er is veel potentieel in de wereld voor sportieve en dynamische wagens", aldus de Meo. Hiermee hint hij vooral naar de nieuwe rijkdom in het Oosten die - puur uit prestige - voor een RS-model gaan in plaats van een top of the line "standaard" model.

Audi zet dit jaar dan ook volop in op hun RS-modellen. Tegen eind dit jaar hebben we de RS6, RS7, RS5, RSQ3, RS4 en TT RS in de Audi catalogus staan. Keuze te over dus.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
David888 13:39
afbeelding van David888

Typo in de titel Yves. En verkocht Audi al niet meer wagens dan BMW? Of bedoelt men enkel in het verre oosten, of is het BMW + Mini? Kortom, dit artikel roept enkele vragen op. On topic, van ieder model een RS-versie, wie kan daar iets op tegen hebben? Hoewel, wellicht gaan er mensen zijn die vinden dat dat afbraak doet aan de exclusiviteit van een RS-model.

Yvesw 14:12
afbeelding van Yvesw

Bedankt voor de bemerkingen David888. BMW ligt momenteel iets voor op Audi in de verkoopscijfers, zowel in België als in het buitenland. Alhoewel het voor ons over marginale verschillen gaat is het voor de constructeurs echt wel een gevecht.

Carlos 17:49
afbeelding van Carlos

De RS4 (niet meer zo nieuw), de nieuwe RS5 cabrio en de nieuwe RS6 staan toch al in de catalogus? Heb dan ook over de Belgische catalogus.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws