Nieuwe motoren: Honda's VTEC Turbo just kicked in

Honda-VTEC-Turbo-2014

Wie aan Honda denkt, denkt steevast aan VTEC-motoren. Die speelse motoren verloren wat van hun imago maar nu zijn ze volgens Honda volledig terug, voorzien van een turbo. Plezier verzekerd!

De nieuwe VTEC-motoren zijn er om aan de uitstoot te voldoen. Er worden drie versies uitgebracht, een 1.0 driecilinder, een 1.5 en een 2.0. Die laatste zullen we terugvinden onder de kap van de Civic Type R en zal 280 pk voortbrengen. Dat bevestigde Honda intussen officieel. Hij zal voldoen aan de EURO6-norm, zodat er geen problemen meer zijn met de emissiewaarden.

wilde zone

Dat Honda zo populair werd met de VTEC-motoren - waarbij VTEC staat voor Variable Valve Timing and Lift Electronic Control - is omdat de motoren zulks een speels karakter hadden. Tot een bepaald toerental blijft de motor in het rustige gedeelte van de nokkenas spelen. Wie meer vermogen vraagt en dus meer toeren maakt, zal in het wildere nok van de nokkenas terecht komen, dat gebeurt plots, zodat de rijervaring een stuk boeiender wordt dan bij de huidige tubomotoren.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws