Officieel: Peugeot 108 is hipper dan zijn voorganger

peugeot-108

Peugeot heeft de eerste beelden en informatie van de opvolger van de 107 weergegeven. De 108 is opnieuw een deel van de samenwerking tussen PSA en Toyota, al is hij een stuk volwassener dan zijn voorganger.

Niet dat die voorganger slecht was, verre van zelfs, maar hij zag er toch telkens wat fragiel uit. Dat lost Peugeot nu op door hem iets groter te maken (+4 cm in de lengte, - 4cm in de breedte), waardoor hij er volwassener komt uit te zien. De Peugeot 108 is er dus als eerste van het trio Citroën/Peugeot/Toyota, de rest van de bende zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten. De 108 komt er alvast als drie- en vijfdeurs. Om ineens duidelijk te maken wie de concurrentie is, is de Peugeot 108 beschikbaar met een roldak (die heet "108 Top"), zoals de Fiat 500.

peugeot-108

Peugeot plant wat zaken over uit grotere modellen, waardoor het comfortgevoel in de 108 een stuk hoger ligt dan in de 107. Zo is er in optie een infotainmentsysteem met 7 inch display en de mogelijkheid je smartphone aan te sluiten. Ook stickers, tweekleurige lak en verschillende interieurkleurtjes dragen bij tot de fun-factor van de 108. Verder vind je tegenwoordig ook een achteruitrijcamera en Keyless Entry, zaken die een paar jaar terug enkel voor de zakelijke middenklassers waren weggelegd.

peugeot-108

Voor de aandrijving doet Peugeot beroep op de bekende 1.0 driecilinder met 68 pk en de 1.2 met 82 pk. Een versie met automaat is beschikbaar op de 1.0 met 68 pk. De 1.0 e-VTi met manuele bak heeft een uitstoot van 88 g/km, de 1.2 doet het voor 99 g/km.

Peugeot stelt de 108 voor aan het grote publiek op het salon van Genève, de dealers mogen hem verwachten tegen de zomer van dit jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Mesoerrie 18:58
afbeelding van Mesoerrie

best wel mooi stadsautootje, alleszins beter dan z'n voorganger.

B4 20:22
afbeelding van B4

De voorganger is dan ook al 9 jaar oud geloof ik. Het ziet er veel beter uit, en meer volwassen.

james lord 10:55
afbeelding van james lord

leuk wagentje, zie er naar uit om een proef ritje mee te maken maar met automaat.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws