Aston Martin met drie special editions en kleurboek in Genève

aston-martin-v8-vantage-n430

Als je als automerk geen nieuwigheden te bieden hebt dan kleur je je seriemodellen toch gewoon even in en brengt ze als speciale serie mee naar het autosalon? Zoiets moeten de marketeers gedacht hebben bij het bedenken van de DB9 N430 en de Carbon Black/White Editions van de V8 Vantage.

Al hebben ze er iets meer mee gedaan dan enkel maar wat koetswerkonderdelen in een bepaalde kleur te spuiten. De V8 Vantage N430 verliest 20 kilogram tegenover de gewone V8 Vantage S, terwijl hij toch dezelfde 436 pk uit de V8 blijft puren. Hij legt de 0-100 km/u af in 4,6 seconden, de topsnelheid bedraagt 305 km/u. Schakelen doe je met een manuele zesbak, hoewel een Sport-shift zeventrapsautomaat in de optielijst te vinden is. De N436 is gebaseerd op een circuitwagen en werd door wat wijzigingen straatlegaal gemaakt.

Zwart Carbon en Wit Carbon

aston-martin-db9-carbon-black

Voor de DB9 werkte Aston Martin twee speciale reeksen voor. De Carbon Black Edition is voorzien van lichtgewicht koolstofvezel elementen en krijgt een donkere lak. De Carbon White Edition combineert een Stratus White lak met contrasterende carbonelementen. De motor blijft ongewijzigd, een 6.0 V12 blijft dus de wagen aandrijven, goed voor 517 pk en 620 Nm.

aston-martin-db9-carbon-white

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws