Q: QorosQloud Qubed concept is raarste modelnaam sinds het ontstaan van de autogeschiedenis

qoros-q-qorosqloud-qbed-concept_01_0

Voor de Auto Show Design Challenge op het autosalon van Los Angeles zal Qoros een concept meenemen met een wel heel rare naam. Of klinkt Q: QorosQloud Qubed als een doordeweekse modelnaam voor jou?

Hoewel Qoros nog steeds niet verkrijgbaar is in de westerse landen, probeert het Chinese merk al wel furore te maken op alle autosalons. Elk jaar zijn ze van de partij in Genève en ook op het salon van Los Angeles zetten ze groot in. Daar zal het merk dit jaar naast een SUV ook een concept meenemen die zal deelnemen aan de Auto Show Design Challenge. Die moet een intelligente, allesomvattende persoonlijke management assistent voorstellen. Nu ja...

qoros-q-qorosqloud-qbed-concept_01_0

Met de Q van Qoncept

De Q: QorosQloud Qubed - we weten het, een mond vol - is een studiemodel dat continu bijleert over de bestuurder. Volgens Qoros is de interactie tussen voertuig en bestuurder dezelfde als tussen twee mensen. Ontwikkeling en groei zouden daarbij centraal staan. Hoe zich dat in de realiteit toont? De conceptwagen leert de smaak van de bestuurder kennen. Zo onthoudt hij favoriete restaurants, muziekvoorkeuren, regelmatige bestemmingen, vrienden, familie en algemene interesses. Kom je dan ooit in een ander land, dan weet hij welke restaurants je als chauffeur wel kan waarderen. Voelt hij dat je moe begint te worden, dan schakelt hij snel over naar zelfsturende modus.

Allemaal nogal conceptueel. Net zoals het uiterlijk trouwens, dat laat het midden tussen een Renault Twizy, BMW i3 en brillendoos.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws