Willys AW 380 Berlinetta is Alpine voor wie niet kan wachten op Alpine

willys-aw-380-berlinetta_01

Hey Renault, hoe zit het eigenlijk met jullie sportwagen met Alpine-badge? Wie ook niet kan wachten moet beroep doen op deze Willys AW 380 Berlinetta, een moderne interpretatie van de Alpine A108 met 610 pk onder de kap.

Dat het ver gekomen is. Renault is al zo lang bezig aan de ontwikkeling van hun Alpine sportwagen dat de Italianen hen de loef afsteken. Want bij Maggiora & Carrozzeria Viotti kan je vanaf volgende maand deze Willys AW 380 Berlinetta bestellen. Een sportwagen met een vette knipoog naar de Renault Alpine A108. Je weet wel, die wagen waar ook Renault een moderne interpretatie van aan het maken is...

Origine van de krachtbron wordt niet gespecificeerd maar de 3,8-liter V6 is met de hulp van twee turbo's goed voor maar liefst 610 pk en 830 Nm. Die kracht wordt naar de achterwielen gestuurd dankzij een automaat met zes trappen. Dankzij het - relatief - lage gewicht van 1.350 kilogram snel je naar de honderd in 2,7 seconden. Niet slecht.

Valt er dan niets slechts te vertellen over deze AW 380 Berlinetta? Toch wel. Zo plannen ze maar een productie van 110 exemplaren en dragen ze een beginprijs van 380.000 euro. Het is dan ook nog maar de vraag of ze hun beperkte productie überhaupt kwijt geraken. Eéntje is er alvast verkocht.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws