Porsche 911 gaat volgende generatie massaal aan de turbo

porsche-911-targa-4-gts-2015_02

Het zijn momenteel de laatste jaren dat je een atmosferische boxer in je 911 kan krijgen. Bij de volgende generatie zullen namelijk bijna alle modellen uitgerust zijn met een turbo, zelfs de - instapper - Carrera.

Automerken moeten tegenwoordig aan zo'n strenge emissienormen voldoen, dat een leven zonder turbo's bijna niet meer denkbaar is. Kijk maar naar Ferrari die de komende jaren meer en meer turbomodellen gaat uitbrengen. Ook Porsche zal dezelfde richting uitgaan met haar 911.

Hoewel je dat zonde kan vinden, hebben de Duitsers wel een punt. Wolfgang Hatz, hoofdingenieur bij Porsche, vindt namelijk dat je motoren niet eeuwig in ere kan houden. 'Uitstoot is belangrijk voor ons. En als je ziet naar euro per g/km, dan moet je naar turbo's kijken' Al heeft hij voor de puristen goed nieuws. Want de gloednieuwe atmosferische motor in de 911 GT3 RS zal als basis gebruikt worden voor de turbomotoren.

Het faceliftmodel van de 911 wordt in 2016 verwacht, waarbij de nieuwe motoren hun opwachting maken. Turbo's vanaf de instapper dus en ook van een hybridemodel wordt gewag gemaakt.

Viercilinder en nieuwe V8 ook onderweg

Al staan er nog meer vernieuwingen op til in 2016. Zo zullen de Boxster en Cayman worden uitgerust met een viercilinder. Een boxermodel natuurlijk. En geen nood, die viercilinder zal nooit de oversteek maken naar de 911. Momenteel...

Voor de Cayenne en Panamera is er dan weer een gloednieuwe V8 in de maak. Daarnaast vindt Hatz dat de toekomstige generaties stukken lichter moeten worden. Een logische denkpiste dankzij de technologie die ze tegenwoordig beschikbaar hebben. Dat zie je bij de nieuw Audi Q7 en Volvo XC90 ook.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Glenn 14:21
afbeelding van Glenn

Ze bouwen die dingen enkel maar omdat de EU achter hun veren zit om de theoretische uitstoot naar beneden te krijgen. Jammer dat na ferrari nu porsche ook veredelde stofzuigers gaat bouwen. Al een geluk dat de amerikanen er nog zijn :-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws