Audi maakt RS7 400kg lichter

2015_audi_rs7_piloted_driving_concept_7

Er is al een flinke periode getest met wagens zonder chauffeur tijdens de laatste jaren, maar gewicht bleef altijd nog een groot probleem. Er moet natuurlijk een heel arsenaal aan technologie mee, en Audi laat hun RS7 nu ook op diëet gaan.... een stevig dieet.

Vorig jaar stelde Audi nog haar conceptwagen "Bobby" voor die zonder chauffeur en met de nodige technologie erin slaagde van een topsnelheid van 240 km/u te halen en zonder enige menselijke begeleiding een rondje Hockenheimring kon afhaspelen. Nu hebben ze deze conceptwagen onder handen genomen, zijn naam omgedoopt naar "Robby" en opnieuw getest op de Sonoma Raceway in California. Het resultaat was een rondetijd van 2.01.01 en dat werd mede behaald door een ingrijpend gewichtsverlies tot over de concept van vorig jaar. In totaal werd de RS7 400 kg lichter gemaakt, en jammer genoeg delen ze niet mee waar ze al deze kilo's zijn gaan zoeken.

De motor blijft in alle geval dezelfde V8 met 560 pk die we kennen uit de gewone RS7, en dat maakt deze concept nummer 3 in de reeks "Audi's zonder chauffeur". Begin dit jaar was er nog een A7 zonder bestuurder die helemaal van Silicon Valley tot Las Vegas is gereden om dan daar aan te komen op de CES 2015 beurs en ook op de Duitse snelwegen zijn al tests gebeurd aan snelheden rond 130 km/u om de betrouwbaarheid te testen van het hele systeem;

Verwacht wordt dat er wel wat van deze technologie zijn weg gaat vinden naar de volgende generatie Audi A8 die voor bouwjaar 2017 is gepland.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws