#Dieselgate: Volkswagen breekt stilte, zet 6,5 miljard euro opzij

tdi_motor_685x325

Duitse constructeur Volkswagen heeft een persbericht de wereld ingestuurd waarin het merk meer uitleg geeft over haar kant van heel de #Dieselgate-affaire. Daarin staat dat ze 6,5 miljard euro opzij zetten om de opgelopen (imago)schade terug recht te zetten.


Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst.


Enkele hoge heren van VW excuseerden zich eerder al openlijk voor het schaden van het vertrouwen van de klant. Sinds vandaag heeft het merk ook een officieel statement gegeven waarin ze meer informatie geven over heel de zaak. Zo zou er geen probleem mogen zijn in Europa met de Euro 6-dieselmotoren. Meer nog, het merk gaat verder door te zeggen dat de (sjoemel)software ook in een resem andere dieselwagens van de VW-groep is geïnstalleerd maar dat die software geen effect heeft op het rijgedrag, verbruik of CO2-uitstoot.

Lezen we tussen de lijnen door, dan lijkt het er op dat ongeveer elke dieselwagen van VAG die software aan boord heeft, maar dat het systeem enkel in werking treedt bij een emissietest in de VS. Om dat tegen te gaan (lees: imagoschade te beperken) maakt Volkswagen er werk van om die afwijkingen terug te herleiden tot de opgegeven norm.

6,5 miljard imagobudget

Naast het technisch in orde brengen van de wagens zet VW ook nog eens 6,5 miljard euro opzij. Dit om de imagoschade te beperken. Verwacht je binnenkort dus maar aan een resem marketingcampagnes om de diesel weer in de positieve spotlight te krijgen.

Lees hier het gehele persbericht (Engelstalig).

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yvesw 15:58
afbeelding van Yvesw

Via de tag 'Dieselgate' kan je al ons nieuws omtrent het onderwerp lezen. Bij elk artikel staat trouwens duidelijk of het om een gerucht gaat of officieel nieuws. ;-)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws