Renault, Nissan en Mercedes worden nog wat betere vriendjes

daimler-nisssan-renault

Daimler en de Renault-Nissan-alliantie versterken hun band nog wat voor de komende jaren om sterker te staan op de internationale markt. Dit met verre gevolgen voor Mercedes, smart, Nissan, Infinti en Renault. Waar we ons zoal aan kunnen verwachten?

Daimler, Renault en Nissan zijn al langer vriendjes van elkaar. Denk maar aan Renault-motoren die je bij Mercedes tegenkomt, de samen ontwikkelde Renault Twingo & smart forfour en de Infinti Q30 die onderhuids eigenlijk een Mercedes A-Klasse is. Projecten die blijkbaar geen kras op hun vriendschapsboom hebben gezet, want de drie merken kondigen aan nog nauwer samen te gaan werken.

Samen aan de batterij likken

Eén van de eerste nieuwe samenwerkingen draait rond elektrificatie. Renault zal namelijk haar knowhow vanuit de elektrische Zoé overhevelen naar de elektrische varianten van de smart ForTwo en ForFour.

Op lange termijn hopen de drie merken echter samen elektrische wagens te ontwikkelen die voor een aanvaardbare prijs de deur uit kunnen gaan. De prijs doen dalen door massaproductie dus.

Navara, Alaskan, ???

Buiten wagens met een elektrische aandrijving gaan de merken ook samenwerken aan een reeks pick-ups. Nissan heeft de Navara NP300 al, zowel Mercedes als Renault zullen die als basis gebruiken voor hun varianten. Bij Renault kregen we al de Alaskan concept te zien, bij Mercedes geven ze openlijk toe nog voor 2020 met een pick-up op de markt te komen.

Tenslotte zullen Nissan en Daimler in Mexico een nieuwe fabriek openen die moet leiden tot een specifiek model voor Infiniti en en één voor Mercedes.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws