Volvo wil kangoeroes ontwijken in Australië

volvo-kangooroo-detection_1

Als het aan Volvo ligt, dan wordt de kangoeroe voortaan ontzien bij aanrijdingen. Niet op onze wegen, wel down under, waar het dier nogal eens in aanraking komt met voorbijsnellende wagens.

Het is precies al een tijdje 1 april bij Volvo, want na de lichtgevende verf voor fietsers en voetgangers maken de Zweden nu ook bekend dat ze technologie willen gaan ontwikkelen die een aanrijding met onder andere kangoeroes moet vermijden.

Jaarlijks zijn er in Australië zowat 20.000 aanrijdingen waar kangoeroes bij betrokken zijn en het blijken de aanrijdingen te zijn die het meeste kosten veroorzaken. Een team Volvo-onderzoekers is intussen afgereisd naar Australië om daar met behulp van filmmateriaal onderzoek te doen naar het gedrag van kangoeroes naast de weg. Het onderzoek gebeurt in het Tidbinbilla Nature Reserve bij Canberra.

volvo-kangooroo-detection

De data die ze uit dat onderzoek naar boven halen wordt gebruikt als basis voor het eerste kangoeroe-detectiesysteem. De gebruikte techniek zou aanleunen bij die om botsingen met voetgangers te vermijden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws