Zeg niet A4: nieuwe Audi A5 Avant staat klaar voor onthulling

Audi A5 Avant teaser 2024

Audi heeft zijn opvolger voor de A4 klaar maar die gaat niét A4 heten. In de plaats daarvan kleeft er straks ‘A5’ achterop een berline en break met verbrandingsmotoren want de A4-naam wordt voorbehouden voor een EV. Morgen al krijgen we de nieuwe A5 te zien, en dat is niet het enige dat eraan zit te komen.

Vind ervan wat je wil, maar Audi heeft een nieuwe strategie voor z’n naamgeving. Zo gaan alle even cijfertjes na de A- of Q- voortaan staan voor zuiver elektrische auto’s terwijl alle oneven cijfertjes voorbehouden worden voor modellen met verbrandingsmotoren. Dat klinkt dus best simpel maar hou je vast, want dit zorgt voor een paar belangrijke wijzigingen in het gamma. Zo is de ‘4’ bijvoorbeeld even, maar wordt de opvolger van de A4 dan uitsluitend verkrijgbaar als EV?

Tien nieuwe modellen tegen eind 2025

Ja en nee want hoewel de nieuwe A4 wel degelijk een elektrisch model wordt, wordt dat niet de échte opvolger van de huidige A4. Dat wordt de A5, een naam die nu nog achterop een (vijfdeurs) coupé en cabriolet kleeft. Daar komt dus verandering in en die verandering laat Audi al heel even zien, want dit wordt de nieuwe A5… En ook niet zomaar een A5. In de foto zien we namelijk een break, wat betekent dat we hier kijken naar de allereerste A5 Avant ooit. Audi geeft mee dat de A5 uitgroeit tot een complete familie dus naast een opvolger voor de Audi A4 en A4 Avant, is de kans niet onbestaande dat we onder die naam ook nog een Sportback, een coupé en misschien zelfs een cabriolet te zien krijgen.

Audi A6 e-tron concept 2024

Lang hoeven we trouwens niet meer te wachten om dat te zien, want het doek gaat er al af op 16 juli. Ook daarna blijft Audi niet bij de pakken zitten want ze maken van de gelegenheid gebruik om te melden dat we eind juli de elektrische A6 e-tron mogen verwachten en in de herfst een gloednieuwe Q5. Zo willen de Duitsers naar eigen zeggen tien nieuwe modellen gelanceerd hebben in 2024 en 2025 alleen al… Niet slecht, voor een merk dat momenteel nog leeft van voornamelijk stokoude modellen...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws