Daarom ligt deze Belgische klant niet wakker van de herverkoopwaarde van zijn gifgroene XM

BMW XM

Bij BMW concessie A&M in Hasselt zien ze deze bijzondere klant graag binnen stappen in de showroom. Zijn laatste aankoop? Een gifgroene BMW XM. Autofans ging op zoek naar het waarom van deze gedurfde keuze.

Je maakt het als BMW-verkoper wellicht ook niet elke dag mee dat je een dikke BMW XM moet samenstellen in een kleur die – we zullen het vriendelijk verwoorden – niet meteen iedereen aanspreekt. Als je een BMW XM bestelt die dik over de 200.000 euro gaat, dan zou je misschien ook durven rekenen op een goede herverkoopwaarde als je ‘m ooit van de hand doet. We denken dan aan een zwarte of grijze metaalkleur met zwart nappaleder, of als je eens gek wil doen, cognackleurig leder voor het meubilair.

BMW XM

Niet zo in dit geval want de koper blijkt een heuse verzamelaar van bijzondere BMW’s te zijn. Zo heeft hij onder andere een M4 Cabrio afgewerkt in Dakargelb, een BMW M4 50 Jahre Edition in Imola Rot en er werd intussen ook al een bestelling geplaatst voor de nieuwe G90 BMW M5 Berline, met als Special Request kleur Liquid Copper. Leuk weetje: als je de collectie van deze gepassioneerde klant wilt bekijken, dan moet je gewoon het Instagramaccount @bayerncollector volgen.

BMW XM

Vriendelijke hulk

Terug naar de potige XM en zijn opvallende kleurstelling. De groene lakkleur is origineel van de BMW M3 CS, maar kan ook op de XM via de ‘Special Request-afdeling’ besteld worden. Je moet dan wel iets dieper in de portemonnee duiken, in dit geval werd het een optielijn op de bestelbon van 6.000 euro. Het contrast met het oranje-rode lederen interieur kan in ieder geval niet groter zijn. Over smaak en kleur valt natuurlijk niet veel te zeggen, maar opvallen doet deze vriendelijke hulk in ieder geval wel.

Hoe dan ook heeft de klant nooit nagedacht over eventueel waardeverlies want hij houdt al zijn unieke BMW’s gewoon bij voor zijn collectie. Heerlijk toch.

BMW XM

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws