Gaat Ford deze vierdeurs Mustang bouwen?!

Ford Mustang MAch-4 schets Christopher Stevens 2024

De Ford Mondeo is al even niet meer, maar dat wil niet zeggen dat Ford de sedan heeft losgelaten. Wel integendeel: als we de Amerikaanse dealers mogen geloven, zit er zowaar een gloednieuwe sedan in de pijplijn. Die zou ook nog eens luisteren naar een klinkende naam: Mustang… En daar blijft het ook niet bij.

Ben je een beetje een Ford-fanaat, dan heb je het vast des te meer gemerkt: je favoriete merk schrikt er niet van weg om af en toe eens een iconische naam te recycleren. Dat begon al een paar jaar geleden met de Puma, die van coupé naar crossover veranderde, en zopas deden ze dat trucje nog eens over met de nieuwe Capri. Tussendoor kleefden ze ook al de Mustang-naam op een zuiver elektrische SUV, de Mach-E, naast natuurlijk de échte Mustang die ze nog steeds aanbieden… En het lijkt erop dat dit duo straks nog wat gezelschap zou kunnen krijgen.

Volledige Mustang-familie?

Ford heeft in de VS namelijk wat toekomstplannen uit de doeken gedaan tegenover zijn dealers, dat meldt Automotive News. In die toekomstplannen kwamen ook een paar nieuwe Mustang-varianten aan bod en als we de aanwezige Ford-dealers mogen geloven, gingen die varianten best ver. Zo zou Ford van plan zijn om de tweedeurs Mustang die we nu kennen te trakteren op vierwielaandrijving en ruige opsmuk, een beetje zoals het al deed met de Mustang Mach-E Rally. Nog opmerkelijker is echter het plan om een vierdeurs berline op basis van de Mustang te maken en volgens de dealers zou die wel eens ‘Mach-4’ kunnen gaan heten.

Ford Mustang Mach-E Rally 2024

Het is trouwens niet de eerste keer dat Ford met het idee van een Mustang Gran Coupé komt opdagen, want twee jaar geleden pronkte tussen een voorsmaakje van het nieuwe Mustang-ontwerp stiekem al zo’n vierdeurs versie. Die kreeg toen echter niet meteen een gevolg maar intussen is de concurrentie Ford zelfs al voor. Zo is de nieuwe Dodge Charger er ook met twee extra portieren, wat misschien vreemd oogt op een musclecar maar er is dus wel degelijk een markt voor… Dus wat denk je: is dit dan de start van een hele familie met Mustang-badges?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws