Nieuwe Lamborghini Temerario gelekt… op site van bandenfabrikant

Lamborghini Temerario gelekt 2024

Vanavond is het zover: dan onthult Lamborghini zijn opvolger voor de Huracan. Die zal luisteren naar de naam Temerario maar eigenlijk mogen we dat momenteel nog niet weten. Het bedrijf dat de banden voor die Temerario mag voorzien, was daar echter zo blij mee dat ze er iéts te enthousiast foto’s van gedeeld hebben.

De Lamborghini Huracan is helemaal klaar om de fakkel door te geven. Zo zwaaiden de Italianen hun supercar al eens uit met een extra extreme STJ-versie, die meteen ook het einde van de V10-motor betekende. De opvolger van de Huracan doet het namelijk met een geëlektrificeerde V8 en die opvolger wordt nog vanavond om 19 uur onthuld in de VS… Je weet wel, daar waar ze “19 uur” omschrijven als “7 PM” en “7 uur” als “7 AM”, en dat kan wel eens voor verwarring zorgen.

Bescheiden looks, knotsgekke cijfers

Die verwarring is de onthulling van de Temerario vermoedelijk fataal geworden. Eén van de bedrijven die zowaar betrokken waren bij de ontwikkeling van de nieuwe supercar, heeft er namelijk te vroeg officiële beelden van gedeeld. Het gaat meer specifiek om Bridgestone, dat de banden voor de Temerario mocht voorzien. Deze morgen pakten zij dan ook doodleuk uit met een paar prachtige foto’s van een Lambo met Bridgestone-sloffen en jawel: dat was gewoon de gloednieuwe Temerario. Zo krijgen we die nu al in vol ornaat te zien, compleet met zijn opmerkelijk bescheiden koplampen en zeshoekige dagrijlichtjes eronder.

Lamborghini Temerario gelekt 2024

De achterkant krijgen we nog niet in beeld en ook over het motorische wist de bandenfabrikant natuurlijk niks te vertellen. Dat laatste aspect kent echter weinig geheimen want Lamborghini vertelde ons al een paar keer wat te verwachten. Zo wordt de V10 van de Huracan afgelost door een nieuwe V8-motor die tot 10.000 toeren per minuut draait, en op zich al 800 pk ophoest. Daar komen dan nog eens drie elektromotoren bij want jawel: de Temerario wordt een plug-inhybride. Wat dat dan precies oplevert qua totaalplaatje leren we straks nog, wanneer de Temerario onthuld wordt tijdens de Monterey Car Week om 7 uur. Dat is dus 7 uur ’s avonds, Bridgestone.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws