Eindelijk: nieuwe Volkswagen Caddy is er nu ook als plug-inhybride (2024)

Volkswagen Caddy eHybrid 2024

Volkswagen heeft een nieuwe motorisatie toegevoegd aan zijn Caddy, al kan die motorisatie je wel eens bekend voorkomen. Zo is de technisch identieke Ford Transit/Tourneo Connect er al langer als plug-inhybride en nu volgt ook de VW. Beter laat dan nooit, zoals ze zeggen… Maar dan in ’t Duits.

Heb je toevallig al eens een nieuwe Volkswagen Caddy naast een Ford Transit of Tourneo Connect zien staan, dan is het je misschien ook opgevallen. De twee busjes delen namelijk het grootste deel van hun koetswerk, op een eigen neusje en andere achterlichten na. Ook onderhuids is het duo dus identiek want die “1.5 EcoBoost”-motor van de Ford is stiekem een “1.5 eTSI” van Volkswagen. Zelfs voor zijn plug-inhybride aandrijflijn ging de Transit/Tourneo Connect shoppen bij VW, al zorgde dat wel even voor een verwarrende situatie.

Tot 122 kilometer elektrisch

Hoewel de Ford zijn techniek dus leent van Volkswagen, had de Caddy zelf nog geen dergelijke versie met stekker. Daar komt nu echter verandering in, want het kleinste VW-busje is er eindelijk ook als plug-inhybride. Die gaat door het leven als Caddy eHybrid en daarmee deelt hij niet alleen zijn naam met bijvoorbeeld de geëlektrificeerde Volkswagen Golf, maar ook zijn aandrijflijn. Zo vind je hier dezelfde combinatie van een 1.5-liter benzinemotor en een elektromotor die we recent nog zagen verschijnen bij de facelift van de Golf, en die elektromotor haalt zijn stroom uit een accu van 19,7 kWh. Het resultaat is 150 pk op de voorwielen, en een elektrisch rijbereik van een indrukwekkende 122 kilometer.

Volkswagen Caddy eHybrid 2024

Net als bij de Ford kan je deze plug-inhybride variant zowel krijgen in de Caddy Cargo-bestelwagen als in de Caddy personenbus. Allebei worden ze ook op een aantal andere vlakken bijgeschaafd want dat mag natuurlijk wel eens, na alweer vier jaar op de markt. Zo is het digitale instrumentarium tegenwoordig standaard en krijgt het infotainmentsysteem Volkswagens nieuwste spraakassistent met AI-integratie mee. Verder zijn ook alle door de EU verplichte veiligheidssystemen nu aanwezig. Wat je er in hybridevorm voor over moet hebben, geeft Volkswagen nog niet mee.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws