Opvolger VW ID.3 wordt... Golf!

Volkswagen ID Golf MK9 info

De kogel lijkt door de kerk, in 2029 krijgt de elektrische ID.3 na negen jaar dienst een opvolger. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe generatie... Golf. Jep, dat las je goed. Ook de ID.4 zou wel eens vervangen kunnen worden door de "ID Tiguan".

Zeggen dat de ID.3 niet het succes is waarop VW had gehoopt, is een understatement. Want bij zijn onthulling in 2019 op Duitse bodem werd de ID.3 de opvolger van de Golf genoemd, net zoals de Golf destijds de opvolger van de Beetle werd. De realiteit lijkt echter anders uitgedraaid. Want waar de Golf ons collectief de Beetle deed vergeten (nu ja), zal de ID.3 misschien niet meer dan een voetnoot worden in de geschiedenis van het VW-boek.

ID Golf, ID Tiguan

Het gerucht doet al langer de rond en lijkt nogmaals bevestigd door VW Group CEO Oliver Blume; de opvolger van de Volkswagen ID.3 wordt gewoonweg terug de Volkswagen Golf. Al moet je dan, net zoals ons, even tussen de lijntjes door lezen. VW's opperhoofd wil namelijk de lancering van de volgende generatie Golf vervroegen. 2030 wordt 2029 en - niet onbelangrijk - die Golf Mk.9 zal exclusief worden aangeboden met elektrische aandrijflijnen.

Volkswagen ID Golf MK9 info

Zo'n volstrekt elektrische Golf maakt een ID.3 uiteraard overbodig. Al bestaat er een waterkansje dat hij nog blijft bestaan als een soort van "Golf Plus" alternatief. Al hebben we de indruk dat Blume geen al te grote fan is van de gehele ID.-familie. Niet zozeer qua producten, wel qua naam. De Golf MK.9 - in huis momenteel ID Golf genoemd - wordt de eerste van de VW Group die gebouwd zal worden op het SSP (Scalable Systems Platform), de technisch meer vooruitstrevende opvolger van het huidige MEB-platform. In 2030 krijgen we dan de opvolger van de ID.4 (ID Tiguan?).

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws