Mazda 6 krijgt dan toch een opvolger in Europa… maar niet zoals je denkt

Mazda EZ-6 2024

De Mazda 6 is niet meer en het zag er ook even naar uit dat dat in Europa zo zou blijven. Zo had het merk in China wel al een opvolger voorgesteld maar die opvolger hoefden we bij ons niet te verwachten… En dat typen we daar in verleden tijd want jawel: deze Mazda EZ-6 komt nu toch gewoon naar onze contreien!

Het rommelt in het D-segment, vooral bij niet-premiummerken. Zo blijven pakweg de BMW 3 Reeks en Mercedes C-Klasse er nog wel overeind maar verder naar onder is het inmiddels pompen om niet te verzuipen. De Volkswagen Passat is er voortaan bijvoorbeeld uitsluitend als break terwijl de Skoda Superb daar vrijwel zijn complete carrosserie mee deelt, maar zij zijn nog niet het slechtst gevaren. Zo moesten we al compleet afscheid nemen van onder andere de Ford Mondeo, de Opel Insignia, de Renault Talisman en natuurlijk de immer competente Mazda 6… Of niet?

Mazda 6, maar dan elektrisch en Chinees

Eerder dit jaar onthulde Mazda namelijk zijn EZ-6 en die kon je gerust zien als een spirituele opvolger voor de Mazda 6, al was er één probleem. De auto werd uitsluitend gelanceerd op de Chinese markt en daar leek hij toen ook te gaan blijven. In Europa bleven we dus op onze honger naar een nieuwe 6 zitten, maar de Japanners hebben nu toch toegegeven aan het grommen onzer magen. Zo verklapten ze tijdens een presentatie van de EZ-6 aan Chinese klanten zomaar even dat het model ook naar onze contreien zal afzakken, en dat nog voor het einde van dit jaar.

Mazda EZ-6 2024

Wacht echter nog heel even voor je je oude Mazda 6 te koop zet, want er horen een paar voetnoten bij deze onthulling. Zoals het ‘E’-tje in zijn naam bijvoorbeeld al doet vermoeden, is de EZ-6 een zuiver elektrisch model. Op benzine of diesel hoef je deze sedan dus niet te verwachten en ook op een ander vlak wijkt hij een beetje af van wat we van Mazda gewend zijn. Zo bouwen de Japanners deze auto niet zelf maar gaat het hier eigenlijk om een Deepal SL03 met een Mazda-sausje erover heen. Dat is een model van Chinese joint venture-partner Changan en de EZ-6 zal naar alle waarschijnlijkheid ook aldaar gebouwd worden… Reden genoeg om deze Mazda 6-opvolger te laten staan, of val je toch voor zijn gladde looks?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws