Iemand, breng deze Porsche 356 Roadster “by D’Ieteren” terug naar België!

RM Sotheby's Porsche 356 Roadster by D'Ieteren 2024

In de VS is een oude Porsche 356 Roadster op veiling verschenen maar wat ons betreft, heeft die cabrio daar niks te zoeken. Wel integendeel: wij vinden dat iemand uit België deze Porsche moet kopen en de reden schuilt in zijn naam. Die luidt namelijk voluit 356 Twin Grille Roadster… by D’Ieteren.

Je hebt het misschien ook al zien passeren: in de VS wordt de “grootste geheime autoverzameling ter wereld” momenteel geveild. De zogenaamde Rudi Klein Collection is er namelijk boven water gekomen, een 204 kavels tellende stortvloed aan zeldzame en interessante auto’s. ’t Is te zeggen, “auto’s”: vaak gaat het om onvolledige carrosserieën of zelfs regelrechte wrakken want Klein was in de eerste plaats schroothandelaar. Tussen de auto’s die wel compleet zijn, staat wat ons betreft echter één bijzonder interessant pareltje — of toch voor onze markt.

Porsche made in Belgium

Kijk maar eens naar deze prachtig gepatineerde Porsche 356 Roadster, en maak ons wijs dat het haar op je armen hier ook niet net van is gaan rechtstaan. De in Osloblau uitgevoerde cabrio wordt namelijk bedekt door decennia aan stof dat we er het liefste gewoon op zouden willen laten; zo karaktervol oogt het totaalplaatje. Bovendien verkeert de Porsche in een ronduit unieke staat want er staan nog geen 600 mijlen op de teller, omgerekend zo’n 965 kilometer. Deze Roadster heeft dus amper gereden in zijn 62-jarige bestaan en als we veilinghuis RM Sotheby’s mogen geloven, is er ook nog geen enkele overijverige restaurateur in de buurt van dit prachtstuk mogen komen.

RM Sotheby's Porsche 356 Roadster by D'Ieteren 2024

Vind je dat echter al bijzonder, wacht dan maar tot je over zijn geschiedenis leert. Zo luistert deze auto voluit naar de naam “Porsche 356 Twin Grille Roadster by D’Ieteren” en dat laatste deel doet misschien wel een belletje rinkelen. D’Ieteren is ook vandaag namelijk nog de Belgische importeur van Porsche — naast onder andere van Volkswagen — maar ooit was het bedrijf ook een carrosseriebouwer. Die carrosseriebouwer werd ingeschakeld door Porsche om de cabrioversie zijn opgefriste 356 te bouwen maar die opdracht was van korte duur. Dat maakt dit één van nog geen 250 in België geproduceerde Porsches 356 en het is ook nog eens de voorlaatste die ooit gebouwd werd… Dus zeg nu zelf: wat heeft dit ding nog te zoeken in de VS? Voor naar schatting 350.000 tot 550.000 dollar haal je hem terug naar zijn geboorteplaats — omgerekend 315.000 tot 500.000 euro, alsjeblieft.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws