Deze auto’s rijden rond met de vuilste interieurs, blijkt uit twijfelachtig onderzoek

Vuilste interieurs 2024

We snappen je best: een auto is er om in te leven. Je zit er vaak wel uren per dag in en de rommel die je in die uren creëert, blijft er ook in achter. Heb je je echter wel eens afgevraagd bij welke automerken je de meeste rommel terugvindt? Wij ook niet, maar hier vind je toch gewoon het antwoord.

Laat ons je een geheimpje vertellen: een echte liefhebber herken je niet aan hoe proper zijn of haar auto vanbuiten is, maar wel vanbinnen. Het exterieur spuit je namelijk in een paar minuten schoon of haal je voor een tiental euro’s door de lokale wasstraat, en dat heeft je grootmoeder er ook wel voor over. Het interieur, daarentegen, vraagt meer tijd en geld om schoon te houden en daar worden dan de kantjes afgereden… Maar bij welk merk worden die kantjes het meeste afgereden?

Sorry, lifters

Met die vraag op zak stuurde het Britse Zuro Car Finance een enquete richting een te kleine doelgroep, dus maak je klaar voor een staaltje schijnonderzoek. De bevindingen zijn echter best vermakelijk, volg even mee. Zo blijkt dat je in een Kia de grootste kans loopt om stinkende schoenen tegen te komen terwijl één op vier Hyundai-rijders hun auto maar twee keer per jaar wassen. Een kwart van de Citroën-bestuurders rijdt dan weer lifters voorbij niet omdat ze bang zijn om beroofd te worden, maar omdat ze zich te hard schamen over de puinhoop binnenin. 14 procent van Honda-eigenaars moét dat wat ons betreft doen, want zij laten blijkbaar kots liggen in hun auto — wacht, hoé komt dat daar? De vuilsten onder u zijn echter de Volvo-bestuurders… Of tenminste: die schamen zich het hardst, want dat doet blijkbaar de volle 30 procent.

Vuilste interieurs 2024

De properste auto’s op de baan zijn dan weer Mercedessen, gevolgd door BMW’s en Audi’s. In die laatsten is de kans echter wel het grootst dat er versleten fitnesskledij in rondslingert, al wil dat op z’n minst zeggen dat de bestuurder toch zorg draagt voor zichzelf. Ook Mazda’s zijn blijkbaar best proper vanbinnen en dat geldt ook voor Land Rovers, wat ander onderzoek dan weer verklaart door aan te tonen dat die gewoon vaker aan de kant staan dan andere auto’s. De enquete werd trouwens ingevuld door 2.000 automobilisten dus tel daar flink wat persoonlijke verschillen bij op, en je neemt de resultaten best niet te serieus… Maar goed, qua cafépraat kan het wel tellen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws