Dit is geen, we herhalen: géén Tesla Model Y facelift

Lecar 459 Hybrid 2024

Maak je klaar voor een boos telefoongesprekje van de Verenigde Staten naar Brazilië. Als je bovenstaand beeld ziet, zou je namelijk zweren naar een Tesla Model Y met facelift-koplampen te kijken. Je kijkt echter naar de eerste auto van Braziliaans merk Lecar…. Dat nu mogelijks ook zijn eerste rechtszaak ziet aankomen.

We geven het toe: wij weten ook niet waar die facelift voor de Tesla Model Y blijft. Zo werd de vernieuwde Model 3 inmiddels al meer dan een jaar geleden onthuld maar op gelijkaardige updates voor diens SUV-broertje blijft het wachten, ondanks de technische gelijkenissen tussen de twee. Intussen zagen we zelfs al de ene na de andere AI-render passeren terwijl een stukje facelift-Y ook al het internet op lekte. We schrokken ons dus een spreekwoordelijk hoedje wanneer we bovenstaande foto op de monitor van onze personal computer zagen verschijnen.

Europees kantje

Deze auto lijkt namelijk opmerkelijk hard op wat we verwachten van de vernieuwde Tesla Model Y, plus misschien een paar extra vouwen in het koetswerk. Zo is de neus misschien wat scherper getekend maar qua silhouet lijkt hij perfect in het plaatje van de Tesla te passen. Die scherper getekende neus zouden we echter ook zomaar kunnen terugzien op de Model Y na zijn facelift want broertje Model 3 kreeg toen ook slankere koplampen mee. Achteraan zien we zelfs een doorlopende LED-balk en laat dat nu net de enige designwijziging zijn waarvan we dankzij een spionageplaatje al weten dat de Tesla het straks krijgt.

Lecar 459 Hybrid 2024

Nu goed, het is dus geen Tesla Model Y waar je hier naar kijkt maar wat is het dan wel? Een Lecar 459 Hybrid, luidt het antwoord. Dat wordt de eerste productieauto van het kersverse Braziliaanse merk, al is die auto nog niet 100 procent klaar voor productie — vandaar de schaarse plaatjes en het gebrek aan interieurbeelden. Er zit trouwens een Europees kantje aan de 459 Hybrid want die krijgt een 1.0-liter benzinemotortje van Horse Powertrain Limited, een joint venture tussen Geely en Renault. Die motor dient als range extender om een 18,4 kWh-accu te vullen en samen zorgen ze voor een rijbereik van dik 1.000 kilometer… Doe dat maar eens na in je Tesla Model Y, facelift of niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws