Deze Mini Clubvan is de zeldzaamste bestelwagen die je vandaag zal zien

Mini Clubvan AutoScout24 2024

Zin om in iets écht zeldzaams rond te rijden, en dat nog voordelig te doen ook? Dan hebben we de tweedehandsauto voor jou gevonden. Deze spierwitte Mini Clubvan staat namelijk te koop op zoekertjessite AutoScout24… En je leest het goed: daar staat “Clubvan” en niet “Clubman”.

Het bestelwagensalon in Hannover draait op volle toeren, dus de busjes vliegen je vast om de oren. Het hoeven echter niet allemaal busjes te zijn om als bedrijfsvoertuig aangeduid te worden, kijk maar naar de pas onthulde Volvo EX30 Cargo. Er was een tijd waarin dergelijke vrachtversies van personenwagens schering en inslag waren, al dienden toen niet zozeer crossovers maar vooral MPV’s en breaks als basis. Ook Mini pikte daar een graantje van mee, zij het een heel klein graantje.

één van de duizend

Je kijkt hier namelijk naar een Mini Clubvan en nee, dat is geen typfout. Zo besloot Mini in 2012 om een variant van zijn Clubman aan te bieden die het zonder achterbank, maar met een grote laadruimte achterin deed. ’t Is te zeggen, “groot”: achter die twee schattige ‘Club Doors’ kon je de volle 860 liter aan lading kwijt. Dat krijg je dus ook in een flinke gezinswagen mét achterbank gepropt indien je die tot aan het plafond vollaadt. Die gezinswagen kan je dan wel niet als lichte vrachtwagen inschrijven en dat mag je met je Mini Clubvan wel, met alle belastingvoordelen van dien.

Mini Clubvan AutoScout24 2024

Het mocht echter niet baten, want de Clubvan was allesbehalve een succes. Zo wist Mini er wereldwijd maar iets meer dan 1.000 stuks van te verkopen, wat meteen verklaart waarom de naam ‘Clubvan’ tot op vandaag onbekend in de oren klinkt. Eén van die 1.000 stuks staat nu echter te koop op AutoScout24 voor de prijs van 6.995 euro. Best schappelijk dus voor zo’n unicum… Of best veel eigenlijk, voor een 11 jaar oud dieselbusje met 185.000 kilometer op de teller. O ja, en je moet er ook nog eens voor naar Nederland rijden want dichter bij huis konden we geen Clubvan vinden. Je moet dus wel wat over hebben voor zijn zeldzaamheid.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws