Verrassing: Volvo EX30 is er nu ook als lichte vracht

Volvo EX30 Cargo 2024

Wie Volvo zegt, zegt praktisch toch? Dat hangt er een beetje van af over welke Volvo je het hebt, kijk maar naar de EX30. Dat is een compacte, elektrische crossover dus echt veel IKEA-meubilair kan je in diens koffer niet kwijt… Tenzij je in Nederland gaat shoppen want daar kan je hem nu ook krijgen als bestelwagen.

Een dik jaar geleden ging bij Volvo het doek van de EX30, en zelfs de fabrikant stak het niet onder stoelen of banken. Al in hun teasercampagne schrikten ze er niet van terug om de nieuwkomer te omschrijven als “klein”. De EX30 werd inderdaad de kleinste Volvo sinds de C30, waarmee hij zich nog een trapje onder de XC40 — of tegenwoordig de EX40 — positioneerde. Nu krijgt die kleinste Volvo echter iets dat zijn grotere broertjes niet hebben.

Voor kleine (Nederlandse) ondernemers

Maak namelijk kennis met de Volvo EX30 Cargo en jawel: de hint zit in de naam. Je kijkt hier dus naar een bestelwagenversie van de populaire elektrische crossover, compleet met volledig vlakke laadvloer en verduisterde achterruiten. Dat trouwens niet alleen want daarnaast kan je ook tussenschotten, rekken en ladekasten laten inbouwen. Om dat alles passend te krijgen, moest de achterbank dan wel wijken maar er blijft wel nog steeds een “opbergruimte” onder de vloer over voor de “laadkabel”… En het feit dat die functie in het Nederlands op het klepje gedrukt staat, geeft al een indicatie naar het doelpubliek van deze EX30.

Volvo EX30 Cargo 2024

De nieuwe Cargo-versie werd namelijk speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld, waar de ombouw minstens 2.238,34 euro moet kosten. Dat betaal je dus bovenop de aankoopprijs van een EX30 mét achterbank, maar dat heeft de Nederlandse ondernemer er misschien wel voor over. Vanaf volgend jaar veranderen daar namelijk de BPM-regels — kort voor ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’ — waardoor lichte bedrijfsvoertuigen met verbrandingsmotor er volgens Volvo wel 33 procent duurder zouden kunnen worden. Dat maakt deze EX30 Cargo best interessant, al is de kans meteen ook klein dat hij ooit naar België zal afzakken… Dus wat denk je: gemiste kans?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws