Jaguar schrapt alles behalve één model… en dat is niet het model dat je denkt

Jaguar F-Pace blijft 2024

We weten het al langer dan vandaag: Jaguar gaat elektrisch. Binnen een jaartje moet het namelijk de eerste van een reeks nieuwe EV’s onthullen maar voor dat gebeurt, houdt het grote kuis in zijn aanbod. Daardoor blijft er straks maar één model meer in hun gamma… Maar dat is niét hun elektrische model.

Het is al even stil bij Jaguar, en dat is natuurlijk geen toeval. Zo plannen de Britten al jaren een complete ommezwaai waarmee ze af willen van hun verlieslatende modellen en willen transformeren tot een zuiver elektrisch luxemerk. Gedurende al die jaren lanceerde het daardoor ook even geen nieuwe modellen meer, waardoor de nieuwste auto die ze nu hebben de in 2018 gelanceerde I-Pace is. Dat is ook nog eens hun enige EV, maar toch blijkt dat niet voldoende te zijn voor een plekje in het Jaguar van de toekomst.

”Nooit winst gemaakt op die auto’s”

Een woordvoerder van het merk heeft namelijk pittig nieuws laten vallen tegenover Automotive News Europe. Zo verklapte hij dat Jaguar nog dit jaar de volle vijf modellen uit zijn aanbod schrapt waardoor er maar één model mag verder leven in 2025. Met zo’n oud aanbod is dat op zich niet zo’n grote verrassing maar welk model ze niét schrappen, is dat wel. Dat is namelijk de F-Pace, met z’n geboorte in 2016 zowaar Jaguars oudste SUV. Jaguar nam er een paar maanden geleden zelfs al formeel afscheid van met een set speciale edities, maar daar komen ze nu dus op terug: de F-Pace blijft nog even verkrijgbaar.

Jaguar F-Pace blijft 2024

De reden daarvoor is eigenlijk best simpel: die SUV is veruit de populairste Jaguar van het moment. Zo was in het afgelopen kwartaal één op drie verkochte Jaguars een F-Pace. Sterker nog: als we de woordvoerder mogen geloven, heeft het merk nooit winst gemaakt op alle andere modellen die momenteel nog in hun gamma staan. Daarom sturen ze die XE, XF, F-Type, E-Pace én de elektrische I-Pace nog dit jaar op pensioen. De F-Pace houdt dan als enige het merk in leven tot de eerste nieuwe EV ergens in 2025 de kop op steekt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws