Mercedes toont alle beelden van nieuwe SL (2015)

mercedes-benz-sl-facelift-leaked-photo_17

Mercedes maakte tot ieders verrassing de beelden van de nieuwe SL bekend. Later deze maand zal de cabrio zijn wereldpremière krijgen op het autosalon van Los Angeles.

In tegenstelling tot BMW, Audi of Alfa Romeo stelt Mercedes-Benz meteen alle varianten voor: de standaard, SL AMG 63 en SL AMG 65. De visuele verschillen laten zich gemakkelijk herkennen, wat er motorisch allemaal wijzigt is voorlopig nog onbekend.

Qua looks evolueert de SL mee met het nieuwere familiegezicht, zoals de CLA, AMG GT, C-klasse,... De bolle koplampen vooraan, hertekende grille, nieuwe diffusor achteraan en nieuwe chrome uitlaatpijpen zijn de nieuwigheden. Niets baanbrekend, gewoon up to date.

Binnenin is het allemaal heel herkenbaar, visueel zijn er weinig of geen verschillen. Wat ons opvalt is een iets groter infotainmentsysteem. Voorlopig stopt het daarbij. Benieuwd of Mercedes bij de lancering nog nieuwigheden kan aanduiden (ongetwijfeld).

Onder de kap is het voorlopig nog niet bekend welke motoren er te vinden zullen zijn. Wat we wel weten is dat de 9-traps automaat er zijn intrede doet. Ook het Active Body Control system zit nu in de SL.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 11:31
afbeelding van Wim

echt knap geworden

Carlos 19:15
afbeelding van Carlos

Ik denk dat ik volgend jaar AMG nog eens een bezoekje moet brengen. Zoveel nieuwe modellen.

tomtom 23:04
afbeelding van tomtom

Ziet er jammer genoeg maar gewoontjes uit, vergeleken met de oudere SLS.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws