Tweelingbroer van Kuga, Ford Escape, aan de facelift

ford-escape-2015_01

De Kuga, één van Fords populaire SUV-modellen, gaat in de VS door het leven als de Escape. Die kreeg naar aanleiding van het autosalon van Los Angeles een facelift met trekken van de Edge. Ga er maar vanuit dat Europese tweelingbroer Kuga dezelfde looks gaat krijgen.

Ford is in een sneltempo haar SUV-line-up voor Europa aan het verbreden. Denk maar aan de Ecosport en de Edge. De Kuga, die valt daardoor visueel wat uit de boot. Al trekt Ford dat recht met de typische facelift. Officieel is 'ie er nog niet voor de Kuga, maar in Amerika gaat de Kuga door het leven als de Escape, en die werd net wat strakgetrokken.

Visueel valt daarbij op dat de Escape/ Kuga het facia krijgt van de grotere Edge waarbij een actief sluitende grille zijn opwachting maakt (beter voor de luchtstroom). Achteraan gaan voortaan LED-lichten met de show lopen. Voor de Amerikaanse markt is er verder sprake van 6 nieuwe velgdesigns en 3 nieuwe lakkleuren. Kans is groot dat die ook de overstap maken naar ons continent.

ford-escape-2015

Sync3

Net zoals bij de Mondeo, Focus en S-Max, trekt Ford het interieur stevig strak in de facelift. Weg zijn de elvendertig knopjes. In de plaats krijg je een fraai infotainmentscherm met SYNC3 (in Amerika) met de allerlaatste veiligheidtucjes zoals adaptieve cruisecontrol, actieve parkeerassistent, lane keeping en driver alert.

Onder de kap een 1.5 EcoBoost benzine met 180 pk en een 2.0 EcoBoost met 245 pk. Klinkt inderdaad vrij Amerikaans, verwacht bij ons dus dat de opgefriste Kuga kleinere diesel- en benzinemotoren zal krijgen.

ford-escape-2015

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws