Rode duivel: BMW i8 Protonic Red Edition (2016)

bmw-i8-protonic-red-edition_01

Om te vieren dat de i8 de best verkopende hybridesportwagen op de markt is zal BMW enkele speciale edities lanceren. De eerste in rij is de Protonic Red Edition en jawel... hij is rood.

Wereldwijd werden er in 2015 5.456 exemplaren van de i8 aan de man gebracht (149 daarvan trouwens in België). Een cijfer waarmee BMW de i8 kan betitelen als meest succesvolle hybridesportwagen. Een korreltje zout mag je daar wel bij nemen, want buiten de in oplage beperkte Ferrari LaFerrari, McLaren P1 en Porsche 918 Spyder bestaat er eigenlijk nog geen andere hybridesportwagen.

Tot dan blijft BMW dus heer en meester in het segment. En om dat te vieren (en om te zorgen dat ook in 2016 de verkoop hoog blijft) zal het een reeks speciale modellen lancering van de i8. De eerste in lijn krijgt zijn debuut op het autosalon van Genève en heet voluit i8 Protonic Red Edition. Een naam die eigenlijk weggeeft wat er anders is aan dit modelletje. Want BMW spoot de wagen in het Protonic Red en paste ook in het interieur wat rode accenten toe. Speciaal, in die zin dat er voordien altijd blauwe accenten de hoofdrol speelden op en in de i8. Niet speciaal, want uiteindelijk gaat het hier over een kleurtje. Mechanisch zijn er namelijk geen wijzigingen te vinden.

bmw-i8-protonic-red-edition

Vanaf juli gaat de rooie voor een beperkte tijd in productie. Wat de volgende (kleur)editie zal worden is nog niet geweten. Anders groen, BMW?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:22
afbeelding van Techno Patat

Amai da's ook ne reden om ne reden te moeten vinden ze...

Uw reactie