Circuitklaar: Abarth 595 OT (2016)

abarth-595-ot-2016

Abarth is klaar met haar nieuwe generatie 500 voor het circuit. Die krijgt de 595 OT-badge opgeplakt, waarbij 'OT' staat voor Omologata Turismo. Waardoor Italianen weer nieuw speelgoed hebben om in te zetten in verschillende raceklassen.

De opvolger van de 500 Assetto Corse, deze 595 OT. Net zoals diens voorganger is het een omgebouwde 500 puur voor circuitgebruik. De afkorting OT (Omologata Turismo) is geen onbekende in de Abarth-wereld, want Carlo Abarth gebruikte het eerder op een reeks racewagens.

Net zoals de Assetto Corse pakt de 595 OT uit met de nodige circuitaanpassingen. Gek genoeg blijft het daarbij braver dan de straatlegale Biposto. Althans, visueel. Onder de kap eveneens de tot 190 pk gepompte 1.4 T-Jet gekoppeld aan een zesbak. Voor- en achterspoor werd verbreed en een race-uitlaat en 305 mm-remschijven maken het plaatje af.

Waar je deze racevariant zoal aan het werk kan zien? Uiteraard in het Abarth Selenia Trophy-kampioenschap naast de 695 Assetto Corse Evoluzione en het Italiaanse Touring Car Championship waar 'ie het moet opnemen tegen raceklare Honda's Civic Type-R, Volkswagens Polo GTI en Seat's Leon Cupra.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws