Zuid-Koreaanse jacht: Genesis EQ900L (2016)

genesis-eq900l_01

Het rolt niet zo vlot van de tong als Mercedes-Maybach, maar de Genesis EQ900L is een Zuid-Koreaanse rivaal voor de Duitser. Met een - naar alle waarschijnlijkheid - lager prijskaartje én een grotere voetafdruk. En in de wereld der rijken is groter toch altijd beter, niet?

Genesis, tot voor kort het vlaggenschip bij Hyundai, tegenwoordig een eigen merknaam. Een merk waaruit luxemodellen moeten rollen. Had je tot voordien nog twijfels, dan moet deze EQ900L je overtuigen, want langer dan een Mercedes-Maybach en daarnaast ook luxe in overvloed.

Zeker achterin, want daar lijk je eerder in een privéjet dan in een baanmachine te zitten. Met twee aparte stoelen, de nodige technologische gadgets en beenruimte waar je gerust nog twee stoelrijen kan plaatsen. De chauffeur, die mag dan weer een 5-liter V8 met 425 pk aanspreken om je rond te voeren. Spontaan je Tanino Crisci’s aangetrokken om richting Hyundai-dealer te lopen? Blijf maar thuis, want Hyundai/ Genesis zal het model enkel op haar thuismarkt commercialiseren.

genesis-eq900l

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws