Fiat Chrysler Automobiles is 2016 beresterk gestart met 16% groei

fiat tipo

De FCA groep heeft zijn start in Belux niet gemist dit jaar. Met een groei van 16% doen ze significant beter dan de marktgroei van 3%. Het is voor de groep al het vierde opeenvolgende kwartaal van positieve groei.

Het mocht ook wel eens: de groep heeft lang genoeg gewacht met het introduceren van nieuwe modellen en vernieuwen van het bestaande gamma. En dit jaar lijkt het allemaal te gaan gebeuren.

Alfa Romeo kan dit jaar rekenen op een facelift van de Guilietta en MiTo en heeft met de Giulia een potentiële topper in het gamma. Fiat is eindelijk weer helemaal aanwezig in het C-segment met haar nieuwe Tipo en kan de cabriorijders weer plezieren met de Spider 124. Die eerste wordt binnenkort ook beschikbaar als vijfdeurs en station-wagon, wat belangrijke varianten zijn voor onze markt - benadrukt de groep in haar persbericht. Fiat groeide dit jaar al met 22%.

Strafste groeier is het merk Abarth, dat schreef de eerste drie maanden van dit jaar 72% meer wagens in dan dezelfde periode vorig jaar. Dit jaar kan het sportievere merk van de groep nog rekenen op de nieuwe Abarth 595 en Fiat Spider 124.

Jeep is op wereldwijd vlak zeer belangrijk voor de groep, maar ook in België doet het haar duitje in de zak. Het merk groeide dankzij de Renegade en zal dit jaar kunnen uitpakken met heel wat special edities en een nieuwe Grand Cherokee.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws