Deutsche Post gaat elektrische auto's bouwen

deutsche-post-streetscooter-van_01

Hoewel het hoogtepunt van brieven verzenden al enkele jaren achter ons ligt, blijft de Duitse Post geloven in haar bedrijvigheid. Meer nog, het bedrijf met hoornlogo bouwt tegenwoordig haar eigen wagens om de post rond te brengen. Luister je mee bpost?

Enkele jaren geleden toonde de Deutsche Post haar plannen voor het uitrollen van een elektrische vloot. Niet door het aankopen van fiets, auto en scooter, wel door ze zelf te bouwen. Dat las je goed, de Duitse Post bouwt zelf haar elektrische voertuigen. Dit via dochteronderneming 'StreetScooter'. Op lange termijn hopen de Duitsers alle 30.000 bestelbusjes te vervangen door het elektrisch busje.

Een groen plan, al hangen er nog wat problemen aan vast. En dan hebben we het niet over de beschikbaarheid van amper 40 pk en de topsnelheid van 80 km/u. Nee, het grootste probleem blijft de range die ze uit de 20,4 kWh lithium-ion batterij halen. Want in het beste geval valt er 80 kilometer uit te puren. Een vlak waar de Nissan e-NV200 en Renault Kangoo Z.E het toch een stuk beter doet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws