Sportieve Nissan Ariya Nismo komt ook naar Europa! (2024)

Nissan Ariya Nismo Europa 2024

Juich als je van sportieve Japanners houdt, want Nismo maakt zijn comeback in Europa. Dat doet het echter niet met eender welk model want het ‘Nissan Motorsport’-label gaat kleven op de elektrische Ariya. Dat is dan wel een elektrische Ariya met extra pk’s en een het geluid van een Formule E-racer, dankjewel.

Nismo viert dit jaar zijn 40ste verjaardag, maar dat zou je in onze contreien niet meteen zeggen. De Europese modellen die de ‘Nissan Motorsport’-behandeling kregen, zijn namelijk op één hand te tellen en de eerste kwam hier zelfs pas in 2013 op de markt. Dat was de Juke Nismo, kort daarop gevolgd door de 370Z Nismo en de GT-R Nismo. Met het Europese einde van die laatste een paar jaar geleden verdween het Nismo-label dan weer van onze markt, maar nu keert het officieel terug!

Enkel de sterkste voor Europa?

Nissan heeft namelijk laten weten dat de Ariya Nismo ook onze kant uit komt. Dat is de sportieve topversie van de elektrische SUV die begin dit jaar al onthuld werd, zij het toen uitsluitend voor de Japanse thuismarkt. Die Nismo-versie beloofde zich te onderscheiden van de reguliere Ariya met een extra ducktail-spoiler op de achterklep, de nodige rode randjes op zijn in- en exterieur en natuurlijk stoerder bumperwerk. Zo vind je voorin extra luchthappers en achterin een mistlicht dat Formule E-gewijs centraal gemonteerd zit. Dat is ook niet de enige verwijzing naar Nismo’s elektrische race-ambities want zwier je de aandrijflijn in zijn sportiefste rijmodus, dan giert het geluid van een Formule E-auto door de speakers.

Nissan Ariya Nismo Europa 2024

Naast dat geluid moet ook de aandrijflijn zelf voor wat extra beleving zorgen, vooral indien je de krachtigste Nismo-versie bestelt. Nissan kondigde de top-Ariya eerder namelijk aan in twee varianten: eentje met een 63 kWh-accu en 367 pk, en eentje met 87 kWh en 435 pk. Voorlopig spreekt de Europese Nissan-importeur echter uitsluitend over die laatste dus de kans is groot dat alle Ariya Nismo’s bij ons over de sterkste aandrijflijn gaan beschikken. Genoeg om je uit je Volkswagen ID.5 GTX, je Skoda Enyaq RS Coupé of misschien zelfs je Tesla Model Y Performance te verleiden? Dat hangt misschien af van de prijs, want die geeft Nissan nog niet mee.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws