Officiële bruut: Aston Martin Vantage GT8 (2016)

aston-martin-v8-vantagegt8

Bouwer van comfortabele GT's met een uitlaatnoot om 'u' tegen te zeggen, Aston Martin. Nu komen ze op de proppen met de Vantage GT8, een circuitbeest voor de openbare weg en een exclusieve rivaal van de Porsche 911 GT3 RS.

Een V8 Vantage S na een blikje red bull en een dieet van slaatjes, zo kan je de Vantage GT8 het best omschrijven. Want net zoals het bij een sportieve model hoort zijn er niet enkel extra pk's aanwezig, maar werden er ook wat kilo's van het geheel geschaafd. Om nog maar te zwijgen van het extensief spoilerwerk. Want over een Brit in maatpak durven we niet meer spreken.

Blok van dienst is de bekende 4,7-liter V8 die het nu tot 446 pk schopt en 490 Nm koppel. Een peulenschil extra pk's (+10 pk) die je naar de achterwielen moet zenden via een manuele zesbak (hoezee) of een optionele 7-trapsautomaat. Belangrijker is het gewichtsverlies van 100 kilogram dankzij het toepassen van een lithium-ion-batterij, achter- & zijramen van polycarbonaat, koolstofvezel dak & stoeltjes, magnesium velgen en een titanium uitlaat.

Desalniettemin geen gebrek aan luxe binnenin, want een geluidssysteem van 160 watt, airconditioning en het AMi III infotainmentsysteem teken present. Spullen waar ze makkelijk nog tientallen kilo's mee konden verliezen. Al zullen de klanten daar geen moer om geven, want met een productielimiet van 150 stuks weet je dat je groeiend geld in je handen hebt. 165.000 Brits gelden vraagt AM voor deze GT8, dik 200.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws