Donkervoort D8 GTO-RS is serieus strijdwapen

gto_rs_3543x2362_heck_

Nederlandse autobouwer Donkervoort heeft de eerst info losgelaten van haar D8 GTO-RS, een tot veertig stuks gelimiteerd en tevens straatlegaal trackdayspeeltje om 'u' tegen te zeggen.

Donkervoort noemt het haar ultieme D8 GTO, dit RS-derivaat dat dit jaar samen gelanceerd wordt naast de GTO-S en GTO-R. Compleet straatlegaal, maar ook compleet maf. Zo wordt de RS bijgesteld op design en technisch vlak. Onder de kap huist nog steeds de 2.5-liter vijfcilinder van Audi die door Bosch wordt geoptimaliseerd en meteen ook launch control en een double-clutch functie krijgt in de D8. Cijfers geeft het merk evenwel (nog) niet mee.

Een vernieuwde wielophanging zorgt er dan weer voor dat de RS niet enkel bruter oogt, maar ook een breder spoor loopt. Goed voor een sterkere grip op de vooras. De remmen, die worden ook opgewaardeerd om de verbeterde prestaties de baas te kunnen.

gto_rs

Audi-grille

Uiterlijk herken je de D8 GTO-RS aan de vernieuwde voorzijde die wel lijkt te pronken met een Audi-grille. Misschien een knipoog naar de vijfcilinder van dat merk die onder de kap huist?

Veertig stuks zal Donkervoort bouwen van deze D8 GTO-RS, 21 exemplaren hebben daarbij al een eigenaar gevonden. Prijs dat je moet neerleggen om één van de 19 overgebleven stuks op de kop te kunnen tikken? Minstens 151.173 euro, zonder BTW. Prijzig baasje, dat alvast wel.

gto_rs
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws