Officieel: Mazda punt Mazda6 bij voor 2016

mazda-mazda6-2016-update_01

Aan het kijken om een Mazda6 op de kop te tikken? Dan loont het misschien om nog even de kat uit de boom te kijken, want vanaf de herfst van 2016 krijgt de Japanse middenklasser een reeks updates doorgevoerd.

Geen visuele tweaks voor de Mazda6, die kregen we vorig jaar al met een facelift. Mazda zet echter nog de puntjes op de 6 vanaf dit najaar. Zo krijgen de Sedan en de Wagen als eerste in Europa de beschikking over G-Vectoring Control, een systeem dat we eerder al uitgebreid konden testen. Daarnaast wordt vooral de stilte in de wagen naar een hoger niveau getild dankzij extra isolatie.

Onder de kap geen nieuwigheden. Waardoor je kan kiezen uit benzinemotoren van 145 tot 192 pk en dieselblokken van 150 en 175 pk. Die vallen te koppelen aan een automaat en - in het geval van de stationwagen - vierwielaandrijving.

mazda-mazda6-2016-update

Kleurtje gepakt

Binnenin heeft de zomer er voor gezorgd dat het LCD-scherm in de instrumentencluster een kleurtje heeft gepakt, waardoor er tegenwoordig wat meer info van valt af te lezen. De head-updisplay moet eveneens duidelijker afleesbaar zijn. Daarnaast maakt een verkeersbordherkenner en een opgewaardeerd noodremsysteem zijn opwachting.

mazda-mazda6-2016-update

Buitenaf geen enkel verschil te zien bij de '2017 versie' zoals ze het zelf noemen. Al kan je hem herkennen als de klant voor Machine Grey gaat, een nieuw lakkleurtje. Vanaf september te bestellen bij je Mazda-dealer.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 11:50
afbeelding van Wim

blijft mooie wagen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws