Officieel: Cadillac Escala Concept definieert nieuwe designtaal

cadillac-escala-concept

Op de concours d'Elegance in Pebble Beach pakt Cadillac uit met een nieuwe blik op de toekomst. Eentje die in de vorm van de Escala Concept wordt gepresenteerd. Vlaggenschipvaarders, weest alert!

Cadillac toont met een gigantische concept car de designtaal van het merk voor de toekomst.

De toekomst van Cadillac is ronder. Daarmee gooien ze de scherpe lijnen en grote lichtblokken overboord. In de plaats komt een verfijnder design, dat zonder meer hedendaags Amerikaans aandoet. De Escala - Spaans voor 'schaal' - dient als basis voor een model dat boven het huidige topmodel in het gamma komt te staan.

cadillac-escala-concept

Met 5,48 meter lengte hebben de designers dan ook heel wat om aan te tekenen. De voorzijde zou in de toekomst op alle nieuwe modellen te zien zijn. Opvallend zijn daarbij de verticaal geplaatste en fijngelijnde koplampen, die met OLED-techonologie zijn uitgerust.

Onder de motorkap zit een 4.2 V8 benzinemotor. De enige toegeving aan de ecologische autoliefhebber is cilinderuitschakeling, zodat op slechts vier cilinders benzine wordt verbrand wanneer niet het volle vermogen gevraagd wordt. Geen hybride versie of elektrische variant te zien, dus.

cadillac-escala-concept

De Escala Concept is te zien in Pebble Beach, waar tegenwoordig wel meer merken nieuwe modellen voorstellen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws