Tesla Model S P100D is snelste productiewagen van het moment

tesla-model-s-update-2016

Eat that, Nissan GT-R, met de volle vier deuren.

Tesla gooit wat extra cijfers in het Model S-gamma en ook de Model X krijgt deze variant. De P100D is de topversie die zich boven de P90D zal settelen. Dacht je dat de P90D al insane of ludicrous was, dan mag je een nieuwe term gaan bedenken voor deze P100D.

richting kust

Want de 100 staat in dit geval voor de kWh van het accupakket. Dat betekent dat Tesla erin slaagt de wagen supersnel te laten accelereren. Zegt een tijd van 2,7 seconden voor de Model S je wat? Dat is op gelijke tred met een Nissan GT-R (2,7s) en sneller als een Lamborghini Aventador (2,9s). Met je Porsche 918 Spyder (2,2s) of Ferrari LaFerrari (2,4s) ben je nog wel een tikkie sneller, als je even goed oplet. De Model X doet het in 3,1 seconden. Stel je voor, een MPV/SUV die in 3 seconden te snel rijdt op de expresweg richting kust.

Tesla meldt verder dat de theoretische radius op 613 km ligt voor de Model S P100D, de Model X P100D haalt 542 km in theorie.

upgraden mag

De Model S P100D koop je in de VS 134.500 dollar, voor de Model X P100D leg je 135.500 dollar op tafel. Verder denkt Tesla ook aan de bestaande klanten. Want wie nu al een P90D in bestelling heeft staan, kan voor 10.000 dollar die bestelling upgraden naar de P100D. Wie de P90D al geleverd kreeg, kan het accupakket laten upgraden, al kost die wissel je dan 20.000 dollar.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Techno Patat 09:23
afbeelding van Techno Patat

2.7 voor de model S is sneller dan de 2.6 voor de aventador :P? Ahja, speciale chronometer hebben ze in Italië of de VS denk ik dan :D!

Geschift wel! Echt geschift! Al is 90% van de kopers meer met die extra kilometers denk ik dan dat ze iets zijn met die sprinttijden die je toch enkel maar nekpijn bezorgen :P!

//EDIT: Moest een omgekeerd 6 zijn ;-)//

buyck 10:18
afbeelding van buyck

Je mag zeggen wat je wil maar Elon Musk zet de bestaande wetten binnen de auto-industrie op zijn kop. Tesla zet alle autobouwers in hun onderhemd! Verbrandingsmotoren mogen in de zeer nabije toekomst naar het museum. Al het EV geweld daar is geen kruid tegen gewassen.

Glenn 17:12
afbeelding van Glenn

Ik zie nochtans een auto met 4 wielen, een stuur, redelijk klassieke styling en een aanzienlijk overgewicht staan. Dus wat versta je onder "bestaande wetten op zijn kop zetten"? Elektromotoren bestaan al langer dan verbrandingsmotoren, redelijk old-tech dus. Het enige dat Tesla heeft bereikt is het energiemanagement van hun batterijen dat echt wel goed is vergeleken met de concurrentie. Nu nog geld verdienen ermee en ze zijn vertrokken ...

Pieter A. 10:21
afbeelding van Pieter A.

Vraag is alleen hoeveel mensen 10.000 dollar gaan betalen om van een heel snelle auto en nog heel snellere auto te maken...

Yvesw 10:40
afbeelding van Yvesw

Je kan inderdaad beter via een Chinese webshop een 'P100D'-badge bestellen. Geen kat dat door heeft dat je met een 'tragere' onderweg bent. Want zelfs die zijn al retesnel...

Alfred 11:35
afbeelding van Alfred

Dezelfde rijken die destijds bijbetaalden voor een 90 kWh batterij... Of dezelfde rijken die bijbetalen voor de ludicrous upgrade... Was toen ook maar ongeveer dezelfde "winst", maar toch kopers genoeg. Mensen met geld blijven rare beestjes. Logischer zou zijn om je "oude" Tesla "op" te rijden, of gewoon compleet te vervangen na enkele jaren.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws