Nieuwe Kia Rio belooft stoer karretje te worden

kia-rio_01

Zowat het vergeten kneusje in het B-segment, de Kia Rio. Ook al is 'ie sinds 2000 op onze markt. Met de vierde generatie wilt Kia het roer omgooien, door de hatchback een stoer uiterlijk aan te meten. De onthulling staat alvast gepland voor het autosalon van Parijs.

Na amper 5 jaar beleeft de vierde generatie Rio zijn debuut op het autosalon van Parijs, dat gaf Kia vandaag te kennen. En samen met de bericht zwierde het enkele plaatjes onze brievenbus binnen. Daarop valt af te lezen dat de B-segmenter profiteert van een sportievere styling met elementen van de Optima. Het 3/4de beeld langs achter doet ons zelf wat denken aan de Audi A3 met z'n gedrongen proporties. Al durft de reële versie soms danig afwijken van de schetsen. Kijk maar even naar de 23-duims velgen die er onder lijken te staan.

kia-rio

Het moet alleszins het resultaat zijn van het designteam uit Europa en de Verenigde Staten, dé twee verkoopregio's bij uitstek. Na zijn onthulling op Parijs wordt de Rio bij de dealers verwacht begin volgend jaar.

kia-rio

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 19:58
afbeelding van Wim

mooie b-segmenter

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws