Tesla speelt het koel met update 8.0, kan levens redden

tesla-update-8

De zomer mag dan wel achter ons liggen, Tesla lanceert met haar software-update 8.0 een oplossing dat potentieel het leven van kinderen, honden en zelfs volwassenen kan redden. Want met Cabin Overheat Protection blijft de temperatuur van de cabine steeds op een veilig niveau, zelfs al staat de auto geparkeerd in de volle zon.

Na de driepuntsgordel, airbag en automatische noodremhulp heeft Tesla met software-update 8.0 voor haar Model S en Model X misschien wel één van de nieuwste belangrijke veiligheidsmaatregelen voor de automobiele sector uitgevonden. Want elk jaar opnieuw zijn er gevallen van ouders die hun kind of hond achterlaten in een geparkeerde auto onder de volle zon.

Vanaf vandaag mag dit geen probleem meer vormen voor Tesla-eigenaars, want met Cabin Overheat Protection blijft de temperatuur in de cabine urenlang op een veilig niveau. Al geeft je dat natuurlijk geen vrijgeleide om je kleintje alleen achter te laten in de wagen.

Naast die 'cabinetemperatuurregeling' pakt update 8.0 ook uit met een vernieuwde look van het infotainmentsysteem en een strengere Autopilot. Zoals geweten hoef je voor de update zelf niet naar de garage, de Model S en Model X downloaden hem zelf via hun internetverbinding.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws