Geely, moederbedrijf van Volvo, komt met nieuw automerk

lynk-and-co

Het Chinese Geely heeft aangekondigd deze maand een compleet nieuw automerk te delen met de wereld. Lynk and Co zal zich toespitsen op mobiliteit en in-car-technologie. Niet toevallig pijlers waar Volvo ook op aan het bouwen is?

Geely, het Chinese merk dat nog maar een paar jaar terug naam en faam verwierf met een Rolls-Royce Phantom-kloon. Ondertussen heeft het merk Volvo in handen en zit Alain Visser - een ex-topman van Volvo - diep geworteld in het merk. Om maar te zeggen dat het hard gaat met de Chinese automerken. Zo hard, dat het plaats heeft voor een extra merkje in de portefeuille.

Daarvoor gaan ze niet shoppen in crisisland (zo hadden ze eerder interesse in Saab), wel richten ze er zelf één op; Lynk and Co. Veel informatie geeft Geely nog niet vrij maar het merk zal zich focussen op mobiliteitsproblemen, emissie en de laatste in-car-technologieën. Denk misschien wel Tesla maar adn met een Chinees tintje. Op 20 oktober haalt Geely alvast het doek van haar nieuwe merk. Waardoor we niet al te lang hoeven te wachten.

Klinkt als nieuws in de kantlijn natuurlijk, al mag je niet vergeten dat Geely één van de grootste onafhankelijke Chinese constructeurs is én Volvo in handen heeft.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws