Zeldzame Saleen S7R ALMS GT1 staat te koop in Luxemburg

saleen-luxemburg_01

Luxemburg, het land van... euhm... tja... van wat eigenlijk? Wel, sinds kort het land waar een beestige Saleen S7R ALMS GT1 te koop staat. Een zeldzaamheid op Europese bodem, al neem je best wel zo'n 650.000 euro mee als je hem op de kop wilt tikken.

Het mag in onze contreien misschien niet zo bekend zijn als Maserati in de racerij, Saleen is geen compleet doetje. Het merk wist met haar S7R verschillende overwinningen binnen te halen in de Amerikaanse Le Mans en zelfs op Spa-Francorchamps in 2006. Ben je dus een racefan, dan gaat je bloed spontaan sneller stromen bij het aanschouwen van deze S7R ALMS GT1.

Specifiek gaat het over chassisnummer 029R, waardoor het de eerste Evolution variant is van de S7R's. Daardoor profiteert hij van de nodige aerodynamische tweaks en is hij een stuk betrouwbaarder dan zijn soortgenoten. Handig natuurlijk met zo'n 730 pk sterke V8 achterin.

saleen-luxemburg

De S7R staat te koop bij een dealer in Luxemburg met een vraagprijs van 653,565 euro. Wat je er mee kan doen? In je living zetten?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws