Elektrische Porsche Macan krijgt groter rijbereik… voor lagere prijs (2024)

Porsche Macan basisversie 2024

Porsche breidt het gamma van zijn elektrische Macan uit, en nog geen klein beetje. Zo was die er voorheen in twee versies en daar komen er nu nog eens twee bij. Eén daarvan is bijzonder interessant, want die verlaagt de basisprijs én vergroot het rijbereik dankzij achterwielaandrijving.

Voor mocht je het afgelopen halfjaar alle Porsche-nieuws gemeden hebben: de Macan is tegenwoordig elektrisch. Het verbrandingsmodel moest ons namelijk verlaten omwille van nieuwe Europese veiligheidsregeltjes en in de plaats hebben de Duitsers een gloednieuwe EV in hun showrooms geplaatst. Het feit dat dat een EV is, komt zijn prijskaartje natuurlijk niet ten goede en zo begon de goedkoopste Macan bij z’n lancering aan 88.100 euro… Maar daar gaat nu een paar duizend euro van af.

Meer voor minder, of liever meer voor meer?

Porsche heeft namelijk een nieuwe basisversie toegevoegd aan het gamma van de Macan, en die basisversie heet… gewoon ‘Macan’. Die laat dus het ‘4’-tje van de Macan 4 die voorheen het goedkoopst was achterwege want jawel: de nieuwe instapper doet het zonder vierwielaandrijving. In de plaats daarvan krijgt hij één elektromotor op de achteras met 340 pk. Daarmee is hij dus wel 68 pk zwakker dan de Macan 4 maar diens accu van 100 kWh houdt de basis-Macan wel gewoon. Het resultaat: 641 kilometer rijbereik (of 28 kilometer meer) voor 84.500 euro (of 3.600 euro minder).

Porsche Macan basisversie 2024

Heel verrassend is dat nieuws niet want de technisch identieke Audi Q6 e-tron kreeg even geleden al een nieuwe basisversie met precies dezelfde cijfers. Dat geldt trouwens ook voor de tweede nieuwe variant die Porsche aan de Macan toevoegt: de 4S. Die houdt wél gewoon vast aan z’n vierwielaandrijving maar perst daar 516 pk uit, net als de Audi SQ6 e-tron dus. Daarmee positioneert de Macan 4S zich tussen de 4 en de Turbo met zijn 0-naar-100-tijd van 4,1 seconden en zijn topsnelheid van 240 km/u. Het rijbereik is dan ook wat minder gunstig dan bij de basis-Macan met 606 kilometer, en hetzelfde kunnen we zeggen over de prijs: de Macan 4S kost je minstens 95.300 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws