Mercedes plaagt met Maybach S 650 Cabrio

mercedes-maybach-s-650-cabrio-teaser

Mercedes zal op het autosalon van Los Angeles de Mercedes-Maybach S 650 Cabrio in de spotlight zetten. Want een gelimiteerde überluxueuze cabrio, daar hebben de Amerikanen nood aan.

Dat Mercedes het deze keer wél goed ging aanpakken met Maybach wordt meer en meer duidelijk. Hun eerst poging in 2002 bleef namelijk steken bij een toen al ouderwets design. Poging 2.0 voor het merk met de ster zorgde in 2014 voor de ondertussen bekende Mercedes-Maybach uitvoeringen. Toegegeven, eveneens gebaseerd op de bestaande S-Klasse maar geef zelf toe; het ziet er wel stukken beter uit.

Meer nog, Mercedes liet eerder al vallen dat het overwoog een hoop afgeleiden met Maybach-logo te produceren. Denk aan een luxueuze Maybach GLS. Op die SUV zullen we toch nog even moeten wachten, want Mercedes-Maybach legt eerst haar vingers op de S-Klasse cabrio. Om er de S 650 van te maken, een tot 300 stuks gelimiteerde cabrio.

Die zal uiteraard uitpakken met spotloos leder binnenin en een iets aangepast uiterlijk buitenaf. Verlengd ziet 'ie r op het eerste gezicht alvast niet uit. Wat er juist onder de kap zal liggen is eveneens niet duidelijk. Afgaande op die '650'-monniker en het normverbruik + CO2-uitstoot dat in het begin even op de video prijkt kan deze Maybach wel eens de 6.0-liter V12 van de S 65 AMG lenen. Waardoor een torenhoge 630 pk en 1.000 Nm tot de mogelijkheden horen. Dat de prijs torenhoog zal zijn, daar hoeven we niet naar te gokken.

Woensdag open het autosalon van Los Angeles haar deuren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws